Levering binnen 1-2 werkdagen
Veilig & snel betalen
Elke werkdag van 9:00 - 17:00 bereikbaar | 035 602 8727

Het verwijderen van klittenband
 
  Kan klittenband gewassen worden?
 
Plakt klittenband op textiel? Kan Klittenband op maat geknipt worden?

 

Kan ik zelfklevend klittenband weer goed verwijderen?

Klittenband verwijderen is altijd een klusje dat zorgvuldig gedaan moet worden. Er is altijd een risico dat de ondergrond beschadigd wordt (denk aan een gestucte muur of behang). Bij een kunsstof of metalen ondergrond zou het verwijderen van zelfklevend klittenband goed mogelijk moeten zijn. De lijmsoort (acryl- of hotmeltbelijming) zal niet veel verschil maken. 


Kan klittenband gewassen worden?

Klittenband dat op een gordijn of kussen genaaid is kan gewassen worden in de wasmachine op 40 graden. Zelfklevend klittenband geplakt op een textiel ondergrond zal niet blijven zitten, bovendien zal het er in de wasmachine direct afvallen. Dit geldt ook voor klittenband met acyl belijming.

 

 Plakt klittenband op textiel?

Zelfklevend Klittenband plakt NIET op textiel, kussen van de bank, gordijn of wandkleed. In die gevallen moet het klittenband erop genaaid worden met opnaaibaar klittenband.

 

Kan 100 mm breed zelfklevend klittenband op maat geknipt worden?

Klittenband kan in de lengte richting altijd op maat geknipt worden. Maar ook in de breedte is op maat knippen mogelijk. In principe zal het klittenband niet rafelen (m.u.v. het elastisch klittenband). Klittenband heeft aan beide zijde een afgewerkte zoomkant. Bij het opmaat knippen in de breedte wordt dat zoompje er als het ware afgeknipt, maar hoeft verder geen probleem te geven.